25 November 2010

O prijateljstvu i još ponečemu


  Da li vam je poznat osećaj da nekome možete da se poverite, da mu iskažete i svoje najskrivenije tajne.... Osećaj da vam je lepo kada se sa tom osobom ispričate..... Da znate šta mu je na mislima, a da je i ne pogledate.... 
 Ne, to nije ljubav, iako je njen najbliži rođak, mada je ljubav u toj porodici crna ovca..... 
Taj osećaj je prijateljstvo..... "stvar" koju nikada ne možete kupiti, a izgubiti je lako... sve zavisi od vašeg karaktera, koliko vam je stalo da očuvate ovu retkost u današnjem vremenu ispraznih zakletvi, emocija, zabava..... Jer pravom prijatelju možete, morate oprostiti i glupost, i nervozu, i svaku manu.... jer to on radi i vama. Oni, koji još ne umeju da prepoznaju prijateljstvo, neka pogledaju kako se ponaša verni pas prema svom gospodaru... i videće.
 Postoje i oni koji ne veruju u prijateljstva između muškarca i žene.... 
Žao mi je, ali moraću da ih razuverim u njihovoj gluposti... jer i ako sam ja možda samo mali izuzetak, ali moj najbolji prijatelj je žensko....  

3 comments:

Anonymous said...

Tačno, 100% :)
Iako svi kažu da je pravo prijateljstvo između žene i muškarca nemoguće, ipak jeste moguće. Samo kod takve vrste prijateljstva, prijatelja suprotnog pola doživljavaš kao sestru/brata.

Nenad Kanelić said...

Naravno Dejane... naravno... :D

Anonymous said...

Upravo ovo nađoh na fb, možda i nema veze puno sa ovom temom, ali je tačno. "Najviši znak prijateljstva je biti ravan i sa nižim od sebe."